Preţul pentru libertate

10/02/2010 la 10:57 am | Publicat în ilustraţii, Praise Adonai | Un comentariu
Etichete: , , , , , , , ,

Într-o zi , pastorul Charles Spurgeon, în timp ce se plimba pe o stradă din Londra, a văzut un copil al străzii ce avea în mînă o colivie veche, în care era închisă o vrabie de câmp. Spurgeon l-a oprit pe copil şi l-a întrebat ce avea de gând să facă cu acea pasăre.

Cred că mă voi juca cu ea o vreme şi cînd mă voi plictisi, sau voi obosi, o voi ucide.” Copilul a făcut ultimul comentariu cu un rânjet răutăcios.

Fiindu-i mila de acea pasăre, Spurgeon l-a întrebat pe copil: „Cât ar trebui să-ţi plătesc pentru a cumpăra această pasăre ?”Dar n-aveţi ce să faceţi cu această pasăre i-a raspuns copilul, cu un hohot de râs. Este numai o vrabie de câmp speriată, care sângerează!

Când a văzut însă că domnul în vârstă era serios, băiatul i-a zis : „Poţi să ai pasărea pentru două lire!” Două lire, la acea vreme, putea fi echivalentul a o sută de dolari astăzi .

Spurgeon a plătit preţul şi-a lăsat pasărea să zboare. În următoarea zi, era ziua învierii. Pe amvonul catedralei Metropolitane, în acea dimineaţă se putea vedea o colivie goală.

Să vă spun istoria acestei colivii„,  au fost primele cuvinte cu care Spurgeon şi-a început predica. Apoi a prezentat întâlnirea cu acel băiat al străzii de la care a cumpărat vrabia şi colivia cu un preţ foarte mare.

V-am spus această întîmplare„, a continuat Spurgeon, „pentru că aceasta reprezintă ceea ce Domnul Isus a facut pentru noi. Vedeţi; un dusman rău numit „păcat” ne-a prins în capcana lui, neavând nici o posibilitate de scăpare. Când Domnul Isus a venit şi-a zis păcatului : „Ce ai de gând să faci cu aceşti oameni pe care îi ţii în colivie” ? Păcatul a răspuns : „Oamenii aceştia „! Am să-i învăţ să se urască unul pe celălalt, am sa ma joc cu ei până voi obosi şi apoi îi voi omorî !”

Cât ai vrea să-ţi plătesc pentru a-i elibera?” a întrebat Domnul Isus.

Cu un rânjet şiret, păcatul a răspuns : „N-ai ce face cu aceşti oameni, Isuse „! Ei te vor urî, te vor scuipa în faţă şi te vor atârna pe cruce . Dar dacă vrei să-i cumperi , pentru ei va trebui să-ţi dai viaţa şi să plăteşti cu sângele Tău până la ultima picătură.”

După ce a făcut această analogie, în încheiere Spurgeon a spus : „Doamnelor şi domnilor; aceasta este ceea ce a făcut Hristos pentru noi pe cruce. A plătit un preţ incomensurabil pentru fiecare dintre noi, pentru ca toţi cei care vor crede să găsească eliberarea din robia pacatului şi a morţii.”

Sursa: misiune.ro

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. superba poveste – dar trista si dureroasa


Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.