Povestea unei vieți ”reparate”

14/12/2011 la 9:45 pm | Publicat în Mărturii, Praise Adonai | Un comentariu
Etichete: , , , , , ,

FOTO: Inmagine.com/

Încrede-te în Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe întelepciunea ta!” Proverbe 3: 5

Citeam, zilele trecute, despre un om care avea un automobil Ford Modelul T, care s-a stricat, oprindu-se pe marginea drumului pe care era. Omul acesta cunoștea foarte multe despre mașini și mai ales despre mașina aceasta pe care o deținea, așa că a început să meșterească.  A încercat diferite lucruri dar, de câte ori urca la volan, încercând să pornească motorul, acesta refuza să o facă. Ca cei mai mulți dintre noi, bărbații, omul nostru era un picuț încăpățânat, așa că, în loc să sune pentru a cere ajutor, a continuat să lucreze. Unul după altul, a încercat diferite lucruri. Totuși, mașina refuza să pornească.

După un timp, o limuzină impresionantă a oprit în spatele său. Din ea a coborât un bătrân, care a l-a privit în tăcere preț de câteva minute. Într-un final, bătrânul a privit la el și i-a spus să regleze o anumită piesă a motorului.

Omul nostru s-a gândit că încercase cam tot ce se putea, așa că ar putea să acorde o șansă și acestei soluții, deși nu era nici o șansă ca bătrânul să știe mai multe despre mașină decât el. Totuși, a făcut ce îi spusese acesta din urmă, după care a urcat în mașină, care a pornit la prima încercare. Uimit de cele întâmplate omul îl întrebă pe bătrân: Cum de ați știut ce trebuie făcut?. Bătrânul i-a răspuns: Numele meu este Henry Ford și eu am inventat această mașină!.

Atunci când viața mea era frântă, am crezut de asemenea că știu cum să repar totul. Nu aveam nevoie de nici un ajutor. Pe când aveam 11 ani, petrecând timp cu prietenii, încercând să fiu șmecher, așa că am încercat împreună primele țigări. Am fost prins de patima asta. Atunci când mama s-a îmbolnăvit aveam doar 13 ani (ea a murit pe când aveam 16 ani) am crezut că voi rezolva problema dacă mă apuc de băut și de droguri. Funcționa, însă numai până ce efectul lor trecea.

Într-un final, atunci când am trecut prin al doilea divorț, contemplând o viață ce urma să o petrec în singurătate, m-am întors la El… M-am întors la Hristos, cerându-i să mă ajute. Hristos a știut cum să mă ”repare” și, ca prin minune, m-am întors la viață. Lucrurile nu au fost perfecte din prima clipă și nici acum nu sunt. Dar, în fiecare zi, el mă ”repară” tot mai mult. În  fiecare zi, mă îngrijorez tot mai puțin despre faptul că mă voi opri, refuzând a mai porni. Știu că El este cu mine și că El mă ține.

Henri Ford a știut cum să repare un Ford T pentru că el îl crease. Și Dumnezeu știe cum să ne ajute pe mine și pe tine, pentru că el ne-a creat. El a fost cu noi încă de la bun început și știe cum să ne ”repare”.

Poate că astăzi este momentul să te întorci cu totu către Hristos.  Câteodată dăm tot ce este mai important la o parte și suntem zdrobiți. Este momentul pentru o întoarcere totală. Hristos te-a creat. Deci, atunci când viața este dură cu tine – atunci când te zbați, simțindu-te neputincios, întoarce-te la El! Dacă vei face asta, El te va ”repara”. Pentru că te-a creat, știe exact ce ai nevoie.

Ești dispus să te întorci astăzi la Hristos? El stă la ușa inimii tale și bate. A fost mereu acolo și mereu va fi…

(articol publicat de M. Sellers pe blogs.cbn.com)

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Waw,Slava Domnului pentru tot ce am citit:)….E minunat sa sti ca El e gata sa te faca ca nou:)….Am aproape 18 ani si am auzit cuvantul Domnului prima data acum eproximativ 4 luni prima data in biserica Baptista Sfanta Treime din Braila …acolo unde de atunci abea astept sa treaca saptamana sa ma duc,Am atatea intrebari la care nu imi gasesc raspunsul,si sunt att de fericita cum Dumnezeu ma duce acolo unde trebuie pentru a primi raspunsul:)….Ps: Life_for.rent95@yahoo.com


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: